Surpriză la ALEGERILE LOCALE 2012 în Bihor: Unul din cei mai longevivi primari din țară pierde alegerile în fața unei femei de 33 de ani

Publicat: 12 06. 2012, 15:14
Actualizat: 12 06. 2012, 18:04

Surpriză la alegerile locale 2012 în județul Bihor unde primarul comunei Uileacu de Beiuș (Bihor), liberalul Ioan Balint, în funcție de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, a pierdut alegerile la o diferență de doar 28 de voturi, în fața unei femei în vârstă de 33 de ani, care a candidat din partea PSD.

Primarul comunei bihorene Uileacu de Beiuș, liberalul Ioan Balint, unul dintre cei mai longevivi din țară, cu 28 de ani petrecuți la conducerea localității, a fost învins la alegeri de o tânără de 33 ani, care a candidat din partea PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihaela Sabău, tânăra de 33 ani din satul bihorean Prisaca, care a candidat din partea PSD, l-a învins cu o diferență de 28 de voturi pe Ioan Balint, aflat în funcție de pe vremea lui Ceaușescu.

Mihaela Sabău a strâns 592 de voturi, cu 28 mai mult decât liberalul Ioan Balint (564) și cu 164 peste candidatul independent Ioan Cuciula (328).

Ioan Balint, care a trecut înainte de alegeri de la PDL la PNL, a condus Primăria Uileacu de Beiuș din anul 1984. Membrii Biroului Electoral de Circumscripție din comună au spus că Ioan Balint a cerut recalcularea scorului electoral de trei ori, până să accepte situația.

Primărița aleasă, Mihaela Sabău, este absolventă de Drept, cu masterat în Drept administrativ și Administrație publică, iar până acum a lucrat la o firmă din Beiuș.

Ea a spus că s-a înscris în PSD în urmă cu un an și a decis să candideze „din ambiție”, susținându-și campania din veniturile sale, ale soțului, familiei și ale unor prieteni apropiați.

„În aproape 30 de ani, cât a fost primar Balint, în comună nu s-a făcut aproape nimic, decât înainte de campaniile electorale. La alegerile din 2008 s-a început introducerea apei, dar după campanie a lăsat totul baltă. Nici până azi nu este terminată lucrarea. Nu există canalizare, iar asfalt este doar din loc în loc. Sâmbătă seară, cu o zi înainte de votare, a chemat o firmă să asfalteze un drum. Normal că a rămas și acela neterminat. Oamenii m-au votat pentru că i-am convins că pot schimba lucrurile”, a declarat Mihaela Sabău.

Ea a adăugat că vrea să finalizeze toate proiectele fostului edil, dar și să atragă investitori în zonă, pentru a crea locuri de muncă, să construiască o bază sportivă, să redeschidă o școală.

Ioan Balint, fostul primar al comunei Uileacu de Beiuș, a fost ales în 1984, la 34 de ani și a condus comuna timp de 28 de ani. Potrivit unui clasament al celor mai longevivi primari din România, realizat de „Gândul”, edilul bihorean se află pe locul al doilea.