SURPRIZĂ: Mai are ACL candidat? Curtea Supremă judecă joi primul termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Publicat: 24 09. 2014, 00:11

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit primul termen, în 25 septembrie, în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, în care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI), instanța supremă urmând să dea o decizie definitivă.

Dacă instanța va decide definitiv și irevocabil că Iohannis este incompatibil, acesta nu ar mai putea candida, iar ACL ar fi privată de posibilitatea de a mai desemna pe altcineva în locul său. „Nu luăm în considerare acest scenariu, nici nu există!”, spunea Klaus Iohannis în urmă cu două săptămâni la Brașov. 

În 24 aprilie 2013, Agenția Națională de Integritate (ANI) anunța că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 și SC Piețe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câștigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestația acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate și a dispus anularea raportului de evaluare.

Recursul urma să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.