Surpriza pe care le-o pregătește Firea producătorilor români. Ce se va întâmpla cu piețele din București

Publicat: 01 09. 2016, 17:10
Actualizat: 03 02. 2018, 15:49

„Dorim ca imediat după zilele Bucureștiului, adică 20 septembrie, să deschidem o mare piață agro-alimentară, dar care să aibă, de asemenea, și o zonă de artizanat și o zonă folclorică. Vă anunțăm în scurt timp și care este locația. Este una surpriză și sper să vă placă, unde vor veni producători din întreaga țară, pe zone”, a declarat Gabriela Firea pentru Mediafax.

Mai mult, primarul Capitalei a  dezvăluit că fiecare organizație de sector va organiza piețe volante, începând cu ziua recoltei, unde producătorii autohtoni vor putea să își vândă marfa. 

„De asemenea, acest proiect pe care îl pregătim la nivelul Primăriei Generale a Capitalei va fi declinat în proiecte de dimensiuni puțin mai mici în toate cele șase Sectoare ale Capitalei. Așadar, pregătiți-vă că în preajma zilei recoltei, după Zilele Bucureștiului, în jur de 20 septembrie vă vom invita la inaugurarea piețelor din Capitală. Șase Sectoare, deci șase (n.r. piețe volante) plus încă o piață mai mare organizată de Primăria Generală, deci șapte pentru început”, a completat aceasta.

În București funcționează, în prezent, 60 de piețe agroalimentare cu locație fixă.