Sute de bucureșteni au apelat la Serviciul de Ambulanță din cauza caniculei

Publicat: 29 07. 2013, 16:23
Actualizat: 21 05. 2015, 23:13

Peste 550 de apeluri au fost înregistrate luni, în intervalul 8.00 – 15.00, la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABI), 48 dintre solicitări fiind pentru persoane leșinate în spații publice, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

„Numărul apelurilor a crescut luni, astfel că în primele șapte ore au fost înregistrate 560 de solicitări, dintre care 248 de urgențe. Din totalul urgențelor, 48 au fost pentru leșinuri în locuri publice. Până acum, nu am înregistrat niciun caz de insolație”, a explicat medicul.

Managerul SABI recomandă persoanelor în vârstă și familiilor cu copii mici să evite deplasările prin soare la orele amiezei.

„Copiii mici trebuie feriți de expunerea la soare la orele amiezei. De fapt, grija față de copiii mici va fi una specială în aceste zile. Atât temperatura din cameră, cât și alimentația trebuie reglate în funcție de condițiile meteo. De asemenea, persoanele cu suferințe cronice cardiace, renale, neurologice sau cu diabet trebuie să respecte indicațiile medicilor”, a mai spus managerul SABI.

Capitala se află, luni, sub cod galben de caniculă, iar marți va fi sub avertizare cod portocaliu, în sudul țării find așteptate temperaturi maxime de 38-40 de grade.