Sute de caserole cu mici infectați cu salmonella, găsite în depozitul unui supermarket

Publicat: 10 06. 2013, 14:46
Actualizat: 08 02. 2019, 22:06

Două sute de caserole cu mici au fost retrase de către Direcția Sanitar Veterinare Prahova din depozitul unui supermarket din Ploiești după ce s-a stabilit că erau infectați cu salmonella, DSVSA precizând că din acel depozit fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de județe.

Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, în urma unui control făcut săptămâna trecută la Ploiești, în depozitul central al unui supermarket, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici în greutate de un kilogram, care a fost analizată dn punct de vedere microbiologic, depistându-se salmonella.

Proba a fost trimisă la un laborator din București „pentru tipizare”, a precizat șeful DSVSA Prahova.

Conform sursei citate, 200 de caserole cu mici au fost retrase din depozitul respectiv, după ce s-a constatat că micii erau infestați cu salmonella.

Directorul DSVSA Prahova a mai spus că alte 640 de caserole cu mici, în greutate de câte un kilogram, fuseseră distribuite din acel depozit în magazine din 24 de județe.

„Am demarat acțiunea de reținere oficială ( a caserolelor cu mici provenite din depozitul din Ploiești -n.r.) prin direcțiile sanitar-veterinare din cele 24 de jduețe”, a adăugat Tecoasă.

Întrebat dacă știe câte dintre cele 640 de caserole cu mici au fost vândute, șeful DSVSA Prahova a spus că până când nu va fi centralizată o situație în toate aceste județe nu se poate ști ce cantitate a ajuns la populație.