Sute de oameni, EVACUAȚI în Galați din cauza unei cisterne pline cu gaz care prezintă scurgeri

Publicat: 05 11. 2017, 13:18
Actualizat: 02 10. 2018, 17:07

UPDATE: Până la ora transmiterii acestei știri, au ajuns să fie evacuate preventiv 500 de persoane.

Pompierii militari intervin în continuare în localitatea gălățeană Brăniștea cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru limitarea potențialelor pericole. Intervenția presupune realizarea unui dispozitiv de protecție cu perdele de apă pentru împiedicarea deplasării păturii de gaz.

Circulația feroviară a fost întreruptă, iar cea rutieră se face pe rute alternative.

IGSU informează că populația din vecinătatea zonei în care se află cisterna încărcată GPL care prezintă scurgeri de gaze a fost informată și s-a dispus evacuarea preventivă a peste 100 de locuitori din satul Traian.

Oamenii au fost transportați în spații sigure, până la finalizarea intervenției.

Pompierii militari intervin în localitatea gălățeană Brăniștea cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru limitarea potențialelor pericole.

Circulația feroviară a fost întreruptă, iar cea rutieră se face pe rute alternative.

Una din supapele cisternei încărcate cu GPL s-a stricat, duminică, pe DN25, între orașele Galați și Tecuci. Gazul a început să iasă din rezervor, iar pentru că exista riscul producerii unei explozii, șoferul a sunat la 112. Cisterna a fost scoasă de pe drumul național și dusă pe câmp, la circa un kilometru distanță de șosea și de casele din localitatea Traian. Ulterior, pompierii au decis eliberarea gazului din cisternă în atmosferă, estimând că intervenția va dura patru ore.