Tabletele nu mai ajung la elevi! Monica Anisie este, totuși, împăcată: “Am făcut eforturi susținute!” Ce spune despre demisia din fruntea Ministerului Educației

Publicat: 01 09. 2020, 16:32
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Educației avertizează: Mai multe unități școlare riscă să intre în scenariu roșu! Recomandarea lui Anisie pentru profesori

Monica Anisie a avut o reacție nervoasă când a fost întrebată de achiziția tabletelor pentru copii, precizând că nu ia în calcul să renunțe la mandatul de ministru al Educației, dorind să-l ducă până la capăt.

Guvernul va cumpăra doar 80.000 de tablete din cele 250.000 promise elevilor pentru noul an școlar. Premierul Ludovic Orban a anunțat că licitația derulată prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate nu poate fi încheiată, motiv pentru care va demite conducerea instituției.

Până pe 10 septembrie, Guvernul își propusese ca toate tabletele să ajungă în unitățile de învățământ, lucru care nu se va întâmpla. Monica Anisie nu se consideră deloc vinovată de situație, precizând că responsabilitatea Ministerului Educației a fost doar să acorde banii necesari achiziției.

Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea Ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a spus Monica Anisie.

Monica Anisie nu ia în calcul să demisioneze. “Trebuie să continui acest mandat!”

În continuare, Ministrul Educației a declarat că nu ia în calcul să demisioneze din funcție. “În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a mai spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai precizat că a purtat “nenumărate discuții” cu șefa Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), care a asigurat-o că tabletele vor ajunge la timp în școli și că din acest motiv nu a semnalat faptul că ar fi probleme cu această achiziție.