Taina Botezului, batjocorită de romi într-o biserică din România. Reacția Patriarhiei după ce au văzut imaginile umilitoare

Publicat: 04 09. 2016, 16:13

This browser does not support the video element.

În imagini apare un tânăr în vârstă de aproximativ  30 de ani care este înfășat ca un bebeluș pe o masă dintr-o biserică, în timp ce însoțitorii săi râd și filmează scena cu telefoanele mobile, iar pe fundal se aude slujba.

„Biserica nu poate face investigații până nu știm de unde provin acele imagini. Nu avem de unde să știm, dar, în principiu, dacă aflăm locul respectiv cu ajutorul autorităților, se va face o anchetă să se afle dacă preotul era în altar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Adevărul.

Într-o altă scenă unul dintre însoțitorii bărbatului îi da acestuia să sugă dintr-un biberon, iar pe cap i se pune o căciuliță. Între timp, pe fundal se aud slujba ortodoxă și cădelnița preotului. „Este scandalos ce au făcut oamenii aceia fără Dumnezeu, fără credință. Într-o biserica are acces oricine”, a mai precizat Bănescu.