Tamponări în lanț cu șase mașini implicate, pe autostrada Arad-Timișoara

Publicat: 31 07. 2013, 13:27
Actualizat: 01 02. 2019, 16:14

Două tamponări în lanț au avut loc, miercuri, pe autostrada Arad-Timișoara, fiind implicate șase autoturisme, din cauza unei perdele dense de fum, care provenea de la un incendiu de miriști, extins pe o suprafață de trei hectare de teren, traficul fiind afectat și pe DN69, la ieșirea din Arad.

Un incendiu de miriști extins pe trei hectare de teren, s-a produs pe marginea autostrăzii Arad-Timișoara și a DN69, iar fumul dens a îngreunat traficul rutier pe cele două drumuri prin reducerea vizibilității, astfel că pe autostradă, la kilometrul 537, în apropiere de nodul rutier cu DN69, au avut loc două tamponări în lanț, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit șefului Poliției Autostrăzi Vest, comisar Teodor Tudur, șase autoturisme au fost implicate în cele două tamponări.

„În fiecare caz au fost implicate câte trei mașini, tamponările având loc pe ambele sensuri de circulație de pe autostradă. Cauza a fost fumul dens care provenea de la un incendiu de miriști și care a redus considerabil vizibilitatea”, a declarat Tudur.

Conform sursei citate, nu au fost înregistrați răniți în urma tamponărilor, decât pagube materiale, iar pe DN69 nu au existat evenimente rutiere, traficul fiind însă îngreunat.

Pompierii arădeni au intervenit pentru stingerea incendului, care se manifesta pe o suprafață de trei hectare.

„S-a apelat și la sprijinul unei asociații agricole din comuna Șagu, care a trimis tractoare și s-au tras brazde pe câmp, pentru a nu se extinde și mai mult incendiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore.

Polițiștii urmează să identifice proprietarul terenului și să stabilească dacă acesta și-a incendiat vegetația uscată.