Tânără cercetată după ce și-a aruncat copilul nou-născut într-un lighean cu apă lângă casă

Publicat: 13 06. 2013, 19:07
Actualizat: 14 02. 2016, 18:37

O tânără în vârstă de 26 de ani, din localitatea băcăuană Gârleni, este cercetată de procurori după ce și-a aruncat copilul nou-născut într-un lighean cu apă lângă casă, anchetatorii așteptând concluziile medicilor legiști pentru a vedea dacă femeia și-a ucis pruncul la naștere. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, ligheanul cu nou-născutul mort și acoperit cu niște cârpe a fost găsit de către o vecină a femeii, care a alertat Poliția, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După desfășurarea cercetărilor la fața locului de către organele de anchetă, trupul neînsuflețit al copilului, care se pare că a fost născut acasă, la termen, de către tânăra de 26 de ani, a fost ridicat de Serviciul de Medicină Legală Bacău în vederea efectuării necropsiei.

„În acest caz, ne confruntăm cu o situație mai deosebită, în care medicii legiști nu au putut ajunge la o concluzie preliminară în urma efectuării necropsiei. De aceea, s-a dispus efectuarea analizelor histopatologice, în funcție de care se vor dispune și eventualele măsuri împotriva mamei nou-născutului”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Potrivit sursei citate, tânăra de 26 de ani ar putea fi acuzată de pruncucidere dacă se va dovedi că nou-născutul era viu când a venit pe lume. Dacă se va constata, în urma cercetărilor, că femeia avea discernământ când și-a omorât pruncul atunci va putea fi cercetată pentru ucidere din culpă.