Tânărul care a condus beat și fără permis, apoi a lovit cu mașina doi adolescenți și a fugit de la locul accidentului, a fost arestat

Publicat: 18 09. 2013, 15:10
Actualizat: 14 02. 2019, 22:10

Tânărul de 19 ani care s-a urcat la volan deși era băut și nu are permis, apoi a lovit cu mașina doi adolescenți în localitatea brașoveană Feldioara, fugind de la fața locului, a fost arestat, miercuri, el fiind cercetat și pentru furt deoarece furase mașina cu care a provocat accidentul.

Potrivit procurorului Marian Chiriac de la Parchetul Judecătoriei Brașov, tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, el fiind cercetat pentru cinci infracțiuni: conducere pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea Poliției, conducere sub influența alcoolului și două fapte de vătămare corporală din culpă.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar-șef Liviu Naghi, luni seară tânărul de 19 ani a băut împreună cu niște amici, apoi a profitat de faptul că unul dintre prietenii săi a lăsat mașina cu cheile în contact și s-a urcat la volanul autoturismului, deși nu are permis de conducere.

În jurul orei 21.30, pe DN13, în localitatea Feldioara, tânărul a lovit doi adolescenți, un băiat de 17 ani și o fată de 16 ani, care mergeau pe marginea drumului.

Conform sursei citate, tânărul de 19 ani a abandonat apoi mașina și a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins de polițiști după aproximativ o oră. La testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,84 la mie, fiind dus la spital pentru recoltare de probe biologice.

Cei doi adolescenți accidentați au fost transportați cu două ambulanțe SMURD la Spitalul Județean Brașov. Potrivit medicilor, băiatul de 17 ani este în stare mai gravă.