Tânărul care s-a bătut cu un bătrân într-o stație de autobuz din Craiova a fost arestat

Publicat: 06 04. 2013, 12:17
Actualizat: 03 02. 2019, 16:30

Tânărul de 29 de ani, care s-a bătut joi cu un bărbat de 75 de ani într-o stație de autobuz din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile,  pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce bătrânul a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicii Spitalului de Urgență Craiova au precizat că joi bătrânul a fost operat de un medic neurochirurg, însă starea acestuia a rămas gravă, vineri seară el decedând.

Agresorul, un tânăr în vârstă de 29 de ani, a fost prezentat, vineri, magistraților Judecătoriei Craiova, care au decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său.

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au stabilit că, joi, în jurul prânzului, între Mihai Dicu, de 75 de ani, și Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova, care circulau cu autobuzul E1, a izbucnit o altercație.Cei doi au avut un schimb dur de replici pentru că bătrânul se așezase la ușa de ieșire, iar tânărul s-a băgat în fața lui. Cearta a continuat la coborârea în stația de autobus, iar acolo bătrânul l-a lovit cu pumnul pe tânăr.

Acesta din urmă a ripostat și l-a lovit cu pumnul pe bătrânul de 75 de ani, care a căzut și s-a lovit cu capul de trotuar.

Bătrânul a fost examinat și de către medicii legiști, care au constatat că leziunile pe care le avea au putut fi produse prin lovire de un corp dur și ar fi necesitat 80-90 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial, tânărului i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală gravă, însă, potrivit procurorilor, încadrarea juridică a faptei va fi schimbată cel mai probabil în lovituri cauzatoare de moarte.