Tânărul dispărut de pe o pârtie de schi din Munții Șureanu, găsit de salvamontiști în Hunedoara

Publicat: 23 02. 2014, 10:35
Actualizat: 01 02. 2019, 23:09

„Ni s-a comunicat că tânărul a fost găsit de echipele de căutare din Hunedoara, într-o zonă aflată pe raza județului. Este sănătos, dar este speriat și ud, iar jandarmii și salvamontiștii care l-au găsit au făcut un foc pentru a-l încălzi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț.

Potrivit acestuia, tânărul urmează să fie coborât de pe munte de către jandarmii montani și dus în Petrila, unde va primi îngrijiri medicale și urmează să se stabilească dacă starea sa de sănătate este bună, iar apoi va fi preluat de familie.

La acțiunea de căutare, care s-a desfășurat într-o zonă extrem de dificilă și pe ceață densă și a durat aproximativ șapte ore, au luat parte câteva zeci de jandarmi și salvamontiști din județele Alba și Hunedoara, fiind folosiți și câini de salvare.

Tânărul în vârstă de 23 de ani, din Sebeș, fusese văzut ultima dată pe una din pârtiile de schi din cadrul complexului de schi din Munții Șureanu, însă nu a mai ajuns la baza acesteia, astfel încât în jurul orei 16.00 prietenii cu care se afla au început să îl caute. Ulterior, prietenii turistului dispărut au cerut ajutorul jandarmilor montani și al salvamontiștilor, care au început căutările acestuia în jurul orei 17.30, iar la scurt timp au găsit placa de snowboard a acestuia la aproximativ patru kilometri de pârtie.

Surse implicate în căutări afirmau că tânărul dispărut ar fi un împătimit al sporturilor extreme, iar în momentul dispariției este posibil să fi încercat o coborâre în afara pârtiei, dovadă fiind faptul că placa de snowboard a acestuia a fost găsită în afara zonei amenajate.