Țara care vrea să desființeze toate grădinile zoologice

Publicat: 12 08. 2013, 15:11
Actualizat: 22 10. 2014, 23:31

Autoritățile din Costa Rica au declarat că intenționează să desființeze toate grădinile zoologice din țară, iar animalele să fie mutate în mediul lor natural.

Ministrul Mediului din Costa Rica, Rene Castro, a anunțat campania „Fără cuști”, reprezentând astfel o nouă măsură pentru protejarea animalelor sălbatice,  potrivit cnn.com.

Într-o conferință de presă, ministrul Castro a anunțat că de anul viitor vor fi desființate primele două grădini zoologice. Acesta a povestit și o amintire din copilărie legată de acest proiect.

„Bunica mea avea un papagal. Într-o zi l-am dus în grădină, iar pe deasupra a trecut un stol de papagali sălbatici. Al bunicii a zburat cu ei. Am fost destul de mirat, credeam că am avut grijă de el destul de bine. Nu-i lipsea nimic, îi dădeam de mâncare, eram afectuos cu el, dar când a avut ocazia să fie cu adevărat liber a plecat”, a povestit ministrul guvernului din Costa Rica.

Planul guvernului este ca grădina zoologică „Simon Bolivar”, din capitala San Jose, să se transforme în grădină botanică, iar Santa Ana Conservation Center, din vestul orașului, să devină parc de agrement.

Măsura vine în urma unor critici din partea activiștilor pentru protecția animalelor, care au spus că animalele din grădinile zoologice din Costa Rica trăiesc în cuști mici și insalubre.

Cei de la ZOO au contrazis aceste declarații și spun că soluția Ministerului Mediului nu este realistă pentru că animalele nu se vor adapta în sălbăticie.

În Costa Rica, circul cu animale și vânătoarea sunt interzise