Tăriceanu cere ministrului de Interne să discute situația românilor din Italia

Publicat: 15 02. 2012, 10:34
Actualizat: 24 07. 2012, 12:09
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului de Interne, Cristian David, să plece la Roma pentru a discuta cu omologul său despre situația românilor din Italia, arătând că situația acestora e îngrijorătoare deoarece nu este realizată o distincție între muncitorii corecți și infractori.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului de Interne, Cristian David, să plece la Roma pentru a discuta cu omologul său despre situația românilor din Italia, arătând că situația acestora e îngrijorătoare deoarece nu este realizată o distincție între muncitorii corecți și infractori .

El a solicitat miniștrilor Internelor și Afacerilor Externe, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului, să găsească o soluție pentru "ieșirea din impas", prin colaborare între instituțiile celor două țări în vederea reglementării situației românilor aflați în Italia.

Premierul a precizat că este preocupat de faptul că informațiile reflectate în presă nu fac distincție între românii care muncesc corect în Italia și infractori și a recomandat ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, să furnizeze presei detalii legate de situația cetățenilor români aflați în această țară.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro