Tăriceanu, despre pensiile speciale: Unele depășesc o limită a rezonabilului și a bunului simț

Publicat: 17 12. 2019, 16:57

„Cred că e nevoie de o discuție. Cred că ce am văzut că sunt anumite pensii care depășesc o limită a rezonabilului și bunului simț. Nu cred că e normal să ai pensie mai mare decât salariul. La noi depășește nu salariul net, ci salariul brut și aceasta este o aberație. Sunt lucruri care trebuiesc corectate. Sunt oamenii care muncesc aproape 40 de ani și au pensii de 1.000 de lei și alții care muncescă 25 de ani au pensii care nu se justifică sub nicio formă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE de la Parlament, întrebat despre eliminarea pensiilor speciale.

Liderul ALDE a mai spus că pensiile militarilor și magistraților pot fi exceptate.

„Eu cred că militarilor trebuie să li se asigure o pensie care să recompenseze efortul de-a lungul carierei profesionale. Cred că militarii, magistrații, pot fi exceptate. Așa cum și în Europa pensiile nu depășesc 80% din salariu, cred că același lucru trebuie aplicat și la noi”, a conchis Tăriceanu.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților dezbate, la ora transmiterii acestei știri, mai multe proiecte privind eliminarea pensiilor speciale.