Tăriceanu: Moțiunea de cenzură nu se face cum ai aprinde o țigară, e nevoie de o analiză serioasă

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 25 07. 2012, 10:08
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Galați, că o eventuală moțiune de cenzură la adresa Guvernului trebuie să fie urmare a unei analize serioase deoarece un astfel de demers nu trebuie făcut "cum ai aprinde o țigară".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Galați, că o eventuală moțiune de cenzură la adresa Guvernului trebuie să fie urmare a unei analize serioase deoarece un astfel de demers nu trebuie făcut „cum ai aprinde o țigară”. Președintele PNL a declarat că e dreptul partidelor de opoziție să formuleze moțiuni de cenzură, dar acestea ar trebui să fie făcute cu seriozitate.

„Printre instrumentele democratice ale partidelor aflate în opoziție, angajate în lupta parlamentară, se găsește și moțiunea de cenzură. Când cred ei de cuviință, pot s-o utilizeze. Sigur că lucrul ăsta nu se face ca și cum ți-ai aprinde o țigară. O moțiune de cenzură trebuie să aibă un obiectiv bine definit, să urmărească un obiectiv politic, să țină cont de o conjunctură și așa mai departe. Dacă vor hotărî așa ceva, iau în calcul toate aceste elemente. E dreptul lor să o facă”, a răspuns Tăriceanu.

Membrii Consiliului Național al PSD întruniți, vineri, la București, vor discuta despre oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură.