Tarom, dată în judecată de fostul CEO

Publicat: 27 04. 2016, 12:55

„Ca urmare a demiterii, Christian Heinzmann a intentat o acțiune în justiție. În consecință, justiția este cea care va decide pe această temă”, potrivit oficialilor companiei.

Și Tiberiu Șiclea, care a fost revocat din funcția de membru în CA în același timp cu Heinzmann, a dat în judecată compania, potrivit datelor de pe site-ul portal.just.

Din 22 martie, conducerea interimară a companiei a fost preluată de Gabriel Stoe, care ocupa de un an poziția de director financiar la Tarom (plătit cu 5.400 de euro pe lună) și din 2013 pe cea de consilier al directorului general (Sorinel Ciobanu) în cadrul Companiei Naționale de Aeroporturi Bucureîti, potrivit datelor din CV-ul lui.

Marți, la Tarom, a avut loc o ședință a consiliului de administrație, în care s-au votat criteriile alegerii noului CEO, care nu au fost făcute publice până acum.

Deși a fost revocat ca CEO, Christian Heinzmann, este încă membru în consiliul de administrație și participă la ședințele board-ului. El așteaptă să i se plătească suma de 60.000 de euro, stipulată într-o clauză a contractului legată de revocarea înaintea finalizării mandatului.

În 2015, Tarom a avut o cifră de afaceri de circa 313 milioane de euro și pierderi de 9,3 milioane de euro (de 2,9 ori mai mici față de 2014 îi de 3,1 ori mai mici față de 2013).