Tatăl care și-a legat fiica în lanțuri, pus în LIBERTATE: „A vorbit ca un om care nu e în deplinătatea facultăților mintale”

Publicat: 01 05. 2023, 10:36
FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Bărbatul care și-a ținut fiica imobilizată în casă până când viața acesteia a fost pusă în pericol este, din nou, în libertate.

El a fost reținut de reprezentanții autorităților și dus la Psihiatrie după denunțul unor vecini, iar fiica sa în vârstă de 25 de ani a fost salvată în ultimul moment.

Fata a fost găsită în condiții greu de descris, după ce vecinii au sesizat mirosul insuportabil care venea din casă, femeia a fost internată la spital cu necroză la picior.

Necroza înseamnă moartea celulelor dintr-un țesut viu și poate avea un deznodământ fatal.

Acum, primarul din Mireșu Mare, județul Maramureș, confirmă că bărbatul responsabil de aceste lucruri groaznice este liber.

„Taică-su a fost dus la Sighet, dar, din nefericire, astăzi după-amiază l-am văzut plimbându-se pe drum. Ceea ce nu mi se pare normal este că a fost eliberat taică-su, a venit în comuna Mireşu Mare, iar noi nu știm nici unul.

Măcar pe viitor să existe o colaborare între instituțiile statului. Cei de la spitalul de boli psihice să anunțe poliția, poliția să ne anunțe pe noi”, a declarat primarul Ioan Mătieș.

„Este un om cu un handicap”

„Taică-su este un om cu un handicap. A spus că nu este adevărat când l-am întrebat despre urmele de rănile suferite de fiica sa. A vorbit ca un om care nu e în deplinătatea facultăților mintale”, a continuat el.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele tatălui fetei.

„Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Mireşu Mare este cercetat de polițiști pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, după ce polițiștii au constatat că la data de 27 aprilie, acesta își ținea fiica în vârstă de 25 de ani în condiții improprii.

Polițiștii s-au delasat la locuința acestora, după ce au fost sesizați de asistenții sociali din cadrul primăriei din Mireşu Mare.

Aceasta a fost găsită în imobil cu necroze la piciorul drept, răni purulente și urme de fecale. Tânăra a rămas internată la spitalul județean Baia Mare, unde, din cauza leziunilor suferite, necesită investigații medicale amănunțite”, a precizat Anca Pop, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș, potrivit Antena3.