Tatăl uneia dintre fetele musulmane atacate în București: Au strigat după ele „ISIS, teroriști, bombe”

Publicat: 02 04. 2016, 11:14

Incidentul a avut loc în zona Moșilor din Capitală, în după-amiaza zilei de 30 martie. Două tinere musulmane, care purtau vălul islamic, au fost atacate de un grup de tineri.

„Au început să strige după ele: ISIS, teroriști, aveți bombe! Fetele au evitat să discute cu ei și au schimbat direcția, dar s-au întors după ele. A venit unul din băieți și a încercat să-i ia hijabul de pe cap. S-au zgâriat, s-au lovit. Au niște semne pe față și pe mâini zgârieturi, dar nu știu dacă au folosit ceva ascuțit sau pur și simplu de la unghii. Fetele erau foarte speriate, galbene la față, pe hainele lor era sânge”, a povestit la Digi 24 tatăl uneia dintre tinere.

Un trecător a sărit în ajutorul lor și i-a gonit pe agresori, a relatat bărbatul, care pune incidentul pe seama lipsei de educație a agresorilor.

„Eu consider că este un caz mai…de puști, nu este ceva organizat. Aici este o lipsă de educație, lipsă de cultură a acestor puști. Este diferență foarte mare între acest Stat Islamic și musulmani. Noi suntem primii care suntem victimele organizației Stat Islamic”, a declarat bărbatul.

Părinții fetelor nu vor să depună plângere, fiindu-le teamă că ar putea să-și expună astfel copiii unor noi agresiuni.