Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a lui Iohannis, A DEMISIONAT

Publicat: 21 04. 2015, 18:01

Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a lui Klaus Iohannis, a demisionat. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

„Azi, 21 aprilie a.c., m-am retras din funcția de purtător de cuvânt, de comun acord cu Președintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aș fi dorit-o. Voi susține în continuare proiectul de țară al domnului Președinte Klaus Iohannis, indiferent de raporturile mele profesionale cu Administrația Prezidențială”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Într-un interviu acordat gândul, imediat după ce Iohannis i-a propus funcția de purtător de cuvânt, Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC, susținea că a acceptat postul „și pentru colegii din presă”, mica sa „ambiție” fiind  „să contribui cumva la restaurarea demnității și a jurnalistului și a credibilității presei„

„Pentru mine, instituția purtătorului de cuvânt nu e atât o funcție cât o meserie pe care eu sper să o fac bine și nu mă duc la Cotroceni atât pentru președinte – care nu are nevoie de mine să fie un președinte bun -, ci mă duc și pentru colegii din presă. Cunosc foarte bine viața unui jurnalist și știu cât de important e să ai știri la timp, să ai știri adevărate, să ai știri verificate, să te și simți respectat și prețuit. Mica mea ambiție ar fi să contribui cumva la restaurarea demnității și a jurnalistului și a credibilității presei”, susținea ea, pe 8 decembrie 2014.

Imediat după instalare, Tatiana Niculescu Bran s-a plâns pe Facebook că la Palatul Cotroceni nu există cantină, că „opulența unor birouri imense și întunecate se combină cu starea precară a instalațiilor sanitare”.

„Pe holuri, doamne în halate au aerul că trebăluiesc de zor. Niște oameni copleșiți de respect deschid și închid uși. Unde sunt portari ceremonioși, te-ai aștepta să fie și pitari, paharnici, medelniceri, stolnici ori cluceri. Dar la Cotroceni nu se mănâncă, deși angajații administrației petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioșc cu napolitane expirate și Coca-Cola. În schimb, dacă ți-e sete, formezi un număr de interior și cineva sosește cu o tavă pe care se află o sticlă cu apă și un pahar. „Permiteți să mă prezint: sunt cutare (plus grad SPP) și v-am adus apa. Vă rog să semnați acest bon.” Și semnezi bonul de plată din care rezultă că ai consumat la data de… o sticlă cu apă. Cei care au lucrat prin birourile președinției de-a lungul a 25 de ani vor fi trăit cu satisfacție această coregrafie a stăpânirii”, scria ea pe Facebook.