TEHNOLOGIE. „Ajutor, mi-am pierdut GoPro-ul!” Camera a fost găsită după câteva luni și încă funcționează

Publicat: 12 06. 2020, 23:29
TEHNOLOGIE. „Ajutor, mi-am pierdut GoPro-ul!” Camera a fost găsită după câteva luni și încă funcționează / Foto: Pexels.com

O cameră GoPro, care a căzut de pe trepiedul unui surfer, pe coasta unei insule australiene, a fost recuperată după luni de zile, de pe o plajă și încă funcționează.

Pete Cole, în vârstă de 12 ani, făcea surfing în februarie în King Island, Tasmania, când un val i-a spulberat camera, scrie upi.com. „Am crezut că, oh nu, mi-am pierdut GoPro-ul!. Și era cel mai nou model la vremea aia”, a povestit puștiul pentru The Advocate. „Era foarte urât în acea zi și nu am avut șanse să o găsesc”.

Cole a declarat că nu se mai aștepta să recupereze camera, până la începutul acestei luni, când un cuplu a găsit un aparat cu ecranul spart, pe plajă.

Jenny Masters a declarat că ea și soțul ei au conectat GoPro-ul la un computer și au descoperit că era încărcat cu fotografiile și videoclipurile surfer-ului.

„Era destul de deteriorată. Pietrele din Naracoopa sunt destul de dure”, a spus Masters. „Dar este uimitor că a supraviețuit. Asta ne arată cât de dure sunt aceste dispozitive”.

Masters a publicat o fotografie din camera respectivă pe Facebook, sperând că va găsi proprietarul. În doar 10 minute (!), cineva a identificat camera GoPro, ca fiind a lui Cole.

„Era ca un mesaj în sticlă, dar versiunea modernă”, a declarat Masters. Cole și-a primit camera înapoi și are planuri să o ia cu el pe placa de surf, după ce îi va înlocui ecranul.

Un căutător de comori a găsit o cameră GoPro cu ultimele momente din viața unui bărbat

Richard Ragland s-a înecat la Forest Falls Recreation Area din Tennessee, în urmă cu doi ani și părinții săi îndurerați au sperat mereu că vor găsi camera GoPro care a surprins ultimele momente din viața tânărului. Un căutător de comori a găsit o cameră GoPro cu ultimele momente din viața unui tânăr. Familia bărbatului a sperat mereu că va recupera cardul de memorie

Cum arată interiorul celebrei epave „Evanghelia” din Costinești. Imagini cum nu ați mai văzut cu celebrul vas, făcute cu GoPro

Aflat într-un caiac și înarmat cu o cameră GoPro, bărbatul a surprins cele mai întunecate locuri din celebra epavă.

Filmulețul de 3 minute a surprins starea deplorabilă în care se află vasul, întreaga construcție fiind cuprinsă de rugină și la un pas să se prăbușească.