Telecabinele din Bușteni și Sinaia nu funcționează din cauza gerului

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 12 06. 2012, 17:20
Telecabina din Bușteni nu a funcționat astăzi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza temperaturilor scăzute, iar telecabina din Sinaia a urcat doar până la cota 1.400, unde cabinele s-au oprit fără a-și continua urcarea până la cota 2.000.

Telecabina din Bușteni nu a funcționat astăzi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza temperaturilor scăzute, iar telecabina din Sinaia a urcat doar până la cota 1.400, unde cabinele s-au oprit fără a-și continua urcarea până la cota 2.000, din cauza temperaturilor de -18 grade Celsius.

Aceasta este a doua zi consecutiv când telecabina de la Bușteni nu pornește, după ce vineri, nu a funcționat din cauza vântului care a suflat cu putere, atingând viteze de 20 – 25 de metri pe secundă. Și în stațiunea Sinaia transportul pe cablu a fost afectat tot din cauza temperaturilor foarte scăzute. Telecabina din această stațiune, care are traseu până la Cota 2.000, a urcat doar până la altitudinea de 1.400 de metri, acolo unde cabinele au fost oprite, din cauza chiciurii depuse pe cabluri. Acesta este motivul pentru care concursul de acrobații pe schiuri și snowboard, anunțat de Primăria Sinaia, în calitate de organizator și care urma să se desfășoare în snowpark-ul de la Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine, a fost amânat.

Marian Panait, consilierul primarului din Sinaia, a declarat că, în situația în care vremea va permite funcționarea telecabinei, concursul se va desfășura duminică, în caz contrar organizatorii urmând a stabili o altă dată de desfășurare a acestuia.