Televiziunea Română a fost amendată pentru ce a spus Cristache la „România9”. Şefa CNA: „Aşteptam de la moderator să nu aibă barometrul de moralitate”

Publicat: 22 07. 2021, 21:38
Ionuț Cristache / Sursă Foto: Captură
TVR a primit o amendă din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului, relatează Paginademedia.ro. Postul public de televiziune a fost sancţionat din cauza unor afirmaţii ale lui Ionuţ Cristache, în emisiunea România9, despre mai mulţi politicieni din PNL şi despre preşedintele Klaus Iohannis.
În cadrul ședinței din 22 iulie s-au analizat ediţiile emisiunii România9 din 20 şi 28 ianuarie 2021. TVR a primit o sancţiune de 10.000 de lei. Propunerea a venit din partea Oanei Dincă şi a fost votată „pentru” de şapte membri, iar doi au fost împotrivă.

Ce a spus moderatorul Ionuț Cristache în emisiunile în care au fost invitaţi Ion Cristoiu şi Mircea Dinescu:

Ediţia emisiunii din 20 ianuarie:

Ionuţ Cristache: (…) Vreau să vorbim şi despre o revoluţie care s-a înnecat a doua oară, când să se întâmple revoluţia roz de la PNL, iar nu s-a întâmplat! (…)

Ionuţ Cristache: Toată lumea se întreabă de ce e revoluţia roz. Că cică e culoarea anului. Sau culoarea preferată…

Ionuţ Cristache: A doua oară. Haideţi să-l vedeţi pe domnul Rareş Bogdan ascuţindu-şi, eram să zic penseta, armele la ALEPH NEWS şi după aia cerându-i scuze public pentru ce a zis, dar la Digi. Adică penibilul cât casa. Materialul cu domnul Rareş!

Ionuţ Cristache: Lămuriţi-ne şi pe noi, ce a vrut băiatul ăsta de la viaţa noastră, că e deja ca în povestea cu Petrică şi lupul. E a doua revoluţie eşuată, când o să se întâmple, n-o să mai creadă nimeni.

Ce spune Cristina Pocora, șefa CNA:

„Eu nu am foarte multe de obiectat la cei doi invitaţi, ci voiam să îl întreb pe domnul Cristache cum se raportează la rolul moderatorului făcând aprecieri de valoare de genul următoare: „Băi, atâta i-a dus capul? Să-l pună pe cel mai compromis moral om din partidul ăla, pe Rareş Bogdan care, zero valoare umană, l-au trimis la înaintare…”

Mă întreb dacă ăsta e rolul moderatorului de genul – compromis moral, zero valoare umană. Ne-ar fi prins bine să avem şi nişte dovezi care să se probeze afirmaţiile.

Aşteptam de la moderator să nu aibă barometrul de moralitate.”