Temperaturi negative la Miercurea Ciuc și Joseni

Publicat: 10 10. 2012, 09:44
Actualizat: 25 03. 2019, 20:15

Cele mai scăzute temperaturi din țară s-au înregistrat, miercuri dimineață, în județul Harghita, unde au fost minus 4 grade Celsius la Miercurea Ciuc și Joseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul Tanko Karoly de la Stația Meteorologică Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că temperatura de minus 4 grade Celsius a fost înregistrată în municipiul reședință de județ în noaptea de marți spre miercuri în jurul orei 02.30.

Aceeași valoare termică a fost înregistrată și la Joseni, în jurul orei 6.30.

Temperatura a coborât sub limita înghețului și la Toplița, unde a fost consemnată o minimă de minus 3 grade Celsius.

Cele mai ridicate temperaturi din Harghita au fost înregistrate la Stația Meteo Bucin, unde au fost 0,4 grade Celsius, și în municipiul Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat, la miezul nopții, 1,4 grade Celsius.

În majoritatea localităților din Harghita s-a instalat bruma la sol.

Meteorologii anunță că vremea se va menține rece noaptea și dimineața în Harghita și în intervalul următor, cu minime cuprinse între minus 2 și 4 grade Celsius, cer variabil și intensificări de vânt în timpul nopții.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută înregistrată în octombrie a fost de 30,6 grade în 1952.