Tentativă de suicid la Spitalul de Urgență Buzău. Un pacient de 47 de ani s-a aruncat în gol de la etajul patru

Publicat: 19 11. 2022, 14:22
Actualizat: 19 11. 2022, 14:24
Spitalul Județean din Buzău / FOTO- Facebook

Un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, s-a aruncat sâmbătă dimineață de la fereastra salonului în care se afla, situat la etajul patru.

Bărbatul a fost adus joi, în stare de inconștiență, la Spitalul Județean Buzău, după ce a încercat să se sinucidă ingerând mai multe medicamente. Ajuns la UPU, el a fost transferat la scurt timp în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, apoi a fost mutat într-unul dintre saloanele secției de Medicină Internă.

Abia stabilizat după intoxicația cu medicamente, pacientul de 47 de ani a căutat o altă cale de a-și duce la îndeplinire planul. Astfel, a decis să se arunce de la fereastra salonului în care era internat, scrie adevărul.ro.

După ce s-a aruncat de la etajul patru, penultimul nivel al clădirii celei mai mari unități spitalicești din județul Buzău, pacientul a suferit multiple traumatisme, iar acum i se acordă îngrijiri medicale de specialitate.

„Pacientul s-a prezentat la unitatea noastră, în data de 17 noiembrie, în stare gravă, în comă, motiv pentru care a fost internat pe secția Anestezie și Terapie Intensivă. Ulterior, a fost transferat pe secția Medicină Internă. Astăzi (n.n. sâmbătă, 19 noiembrie), urma sa fie transferat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, în vederea efectuării consultului psihiatric”, se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău, se fac demersuri pentru a fi transferat la o unitate medicală din București.

Incidentul urmaeză să fie anchetat de polițiștii buzoieni, dar și de cercetări interne pentru a se stabili dacă personalul de serviciu are vreo vină.

Potrivit procedurilor, în astfel de situații sunt prevăzute măsuri suplimentare de supraveghere a pacienților care au trecut prin tentative de suicid.

În cele mai multe dintre astfel de situații, personalul medical al spitalului decide, după stabilizarea bolnavilor, transferul către unități de specialitate, în speță Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.