Teodorovici îi cere lui Marcel Boloș să pună la dispoziție documentele legate de speța Dan Barna

Publicat: 29 10. 2019, 10:54

„Vreau să mă asigur că dumneavoastră, ca ministru, veți asigura, atunci când sunt solicitate, toate informațiile pe care ministerul și dumneavoastră le veți cunoaște legate de speța Dan Barna. E singurul lucru pe care vă rog să îl faceți, să puneți la dispoziția organelor abilitate la toate informațiile care sunt necesare pentru a clarifica orice fel de speță”, a afirmat Eugen Teodorovici, marți, în cadrul audierii lui Marcel Boloș din comisia pentru Afaceri Europene.

Ministrul propus, Marcel Boloș a spus că documentele vor fi puse la dispoziția organelor abilitate, precum Direcția de Luptă Antifraudă, acest lucru fiind o obligație legală.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate de către Departamentul pentru luptă antifraudă (DLAF), potrivit unui răspuns al instituției.

La ora transmiterii acestei știri, Marcel Boloș, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene este audiat în cadrul comisiei reunite entru Afaceri Europene,