THIS IS CLUJ. Filmul devenit viral peste noapte: ce s-a-ntâmplat în acest oraș în seara de vineri

Publicat: 15 11. 2014, 13:22
Actualizat: 22 03. 2019, 09:46

Mii de persoane au protestat vineri seara la Cluj-Napoca. Oamenii au cerut, ca și în weekend-ul trecut când românii din Timișoara, Iași, Constanța București și Oradea au ieșit în stradă, organizarea unor alegeri corecte și asigurarea de către Guvernul României a dreptului fiecărui român de a vota.

Clujenii au scandat „Uniți salvăm toată România” și s-au plimbat prin mai multe cartiere ale orașului, pe traseul Unirii, Eroilor, Calea Dorobanților, sens giratoriu Mărăști, Strada Fabricii, Strada București, Bd 21 Decembrie, Preferctura, Primăria, Casa de Cultură a Studenților, după cum a precizat pentru gândul unul dintre protestatari. Din estimările celor prezenți, numărul manifestanților ar fi depășit 10.000 de persoane.

Oamenii au afișat bannere cu mesaje precum „Guvernul trădării a pus capăt răbdării” sau „Hai la vot”. Printre revendicările lor se numră respectarea drepturilor cetățenești, reformarea clasei politice, independența justiției, finanțarea sistemului sanitar, recunoașterea importanței educației și a cercetării, recunoașterea problemelor de mediu și încetarea discursurilor de tip separatist, a discriminării și a instigării la ură.

Clujul a ieșit în stradă și săptămâna trecută, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care au fost umiliți la secțiile de votare din străinătate. După ore de așteptare, mii de persoane nu au reușit să voteze. Circa 5.000 de clujeni au protestat și weekend-ul trecut pentru o mai bună organizare a scrutinului din turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Foto: Mihai Catoiu // Facebook