Toată lumea a crezut că s-a sinucis, dar adevărul a ieșit la iveală după mai bine de un deceniu

Publicat: 25 10. 2022, 16:16
Sursă Foto - IlQuotidiano.it

Anchetatorii italieni au primit o scrisoare anonimă, cu privire la adevăratul motiv pentru care o tânără s-ar fi ucis în urmă cu 17 ani. Timp de mai bine de un deceniu s-a crezut că Lisa Gabriele s-a sinucis, însă în scrisoare, adevărul era cu totul altul.

Tânăra respectiva nu s-a sinucis, ci fusese omorâtă, de fapt, de iubitul ei, un polițist italian îi luase viața.

Bărbatul a fost arestat.

Lisa Gabriele avea 20 de ani în ianuarie 2005, când a murit. A fost găsită în mașina ei, la marginea orașului Montalto Uffugo din Calabria.

Lângă mașină au fost găsite câteva sticle de whisky, medicamente și un bilet de adio. După o anchetă sumară, în baza probelor existente, moartea ei a fost declarată sinucidere, potrivit Corriere della Sera.

Dar în 2019 procurorii au primit o scrisoare anonimă, iar dosarul a fost redeschis.

Scrisoarea conținea informații pe care anchetatorii nu le-au aflat niciodată. Acum, la 3 ani distanță, Maurizio Mirko Abate, de 50 de ani, fost polițist rutier, a fost arestat sub acuzația de crimă. Anchetatorii au aflat despre relația dintre cei doi din scrisoarea anonimă, semnată totuși cu „un polițist cinstit”.

Fata ar fi fost sufocată cu o pernă

Au mai obținut indicii potrivit cărora Lisa ar fi fost sufocată cu o pernă pe care o purta în zona abdomenului pentru a simula o sarcină.

S-a stabilit că Lisa Gabriele avea o relație cu polițistul Maurizio Mirko Abate, care era căsătorit.

Pentru că era hotărâtă să-l determine pe acesta să-și părăsească soția pentru ea, a mințit că este însărcinată.

În schimb, conform anchetei, fostul polițist confruntat cu această alegere, ar fi decis să-și ucidă amanta, făcând apoi ca moartea ei să pară o sinucidere.

După redeschiderea cazului, trupul fetei a fost exhumat, iar telefonul ei mobil a fost din nou examinat de informaticieni. Au fost obținute probe materiale suficiente care să susțină acuzația de omor împotriva fostului iubit.