Toate crematoriile spitalicești din Covasna au fost desființate

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 13 05. 2012, 11:50
Niciun crematoriu spitalicesc nu mai funcționează în județul Covasna, începând din acest an, după ce a fost închis și cel de la Spitalul Județean "Dr. Fogolyan Kristof" din municipiul Sfântu Gheorghe.

Niciun crematoriu spitalicesc nu mai funcționează în județul Covasna, începând din acest an, după ce a fost închis și cel de la Spitalul Județean "Dr. Fogolyan Kristof" din municipiul Sfântu Gheorghe. Până la începutul anului trecut, din cele patru crematorii spitalicești din județul Covasna, trei au fost închise iar la începutul acestui an a fost desființat și ultimul.

Potrivit directoarei Deme, spitalele din județul Covasna au semnat contracte cu firme specializate, care transportă, în maximă siguranță, deșeurile spitalicești, atât depozitarea, cât și transportul acestor deșeuri desfășurându-se conform normelor europene.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Covasna atrăgeau atenția, în decursul anilor, că existența crematoriilor pe lângă spitalele din județul Covasna, în care s-au ars deșeurile rezultate din activitatea medicală, reprezentau un pericol asupra mediului și sănătății populației. În schimb, specialiștii de la DSP Covasna sunt de părere că aceste crematorii nu au emanat mai multe substanțe toxice decât cele produse în urma unor arderi normale care produc fum.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro