Toate porturile navale și fluviale din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic

Publicat: 01 07. 2013, 16:23
Actualizat: 07 06. 2018, 06:33

Manevrele navelor au fost suspendate, luni la prânz, în toate porturile constănțene, din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de 70 – 80 de kilometri pe oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit autorităților portuare, operațiunile au fost sistate în porturi, rând pe rând, începând cu portul Constanța Sud – fluvial, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 – 70 de kilometri pe oră la țărm, iar în larg poate ajunge și depăși 80 de kilometri pe oră.

Activitatea a fost apoi oprită în porturile Constanța Nord și Midia, iar ultimul port închis a fost Mangalia.

Tot din cauza vântului puternic, a fost restricționată și deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanța Sud – fluvial.

În această situație, pentru siguranță, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-și întărească legăturile cu țărmul, să asigure om de veghe și trebuie să stea în permanență cu semnalele luminoase și sonore în funcțiune.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, având în vedere situația hidrometeorologică și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, avertizarea cod galben de inundații a fost prelungită până la ora 18.00 pe râurile din Dobrogea, din județele Constanța și Tulcea.