Tomac îi ia apărarea lui Băsescu, după decizia Curții de Apel: Discreditare în dublu context electoral

Publicat: 20 09. 2019, 17:54

„Un stat care se întoarce împotriva lui însuși. Vorbim tocmai despre președintele României care a condamnat comunismul, care a deschis Arhivele Securității, care a fost verificat și validat în numeroase funcții publice. Să nu uităm că este o discreditare în dublu context electoral: suspiciuni lansate în campania pentru alegeri europarlamentare, iar constatare atacabilă în campania pentru prezidențiale”, a declarat, vineri, europarlamentarul PMP Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Traian Băsescu a declarat, vineri, după ce Curtea de Apel București a constatat calitatea sa de colaborator al Securității, că este o „oarecare amărăciune” să primească acest verdict după ce, din dispoziția sa ca președinte, a deschis arhivele Securității și le-a transferat către CNSAS.

Magistrații Curții de Apel București au admis, vineri, acțiunea Consiliului Național Pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.

În acțiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de Mediafax, se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI și MApN.

Traian Băsescu a declarat, pentru Mediafax, că va contesta decizia.