TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 13 ianuarie

Publicat: 13 01. 2014, 23:54
Actualizat: 29 07. 2014, 17:43

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituției modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile 24 – 25 mai, cu prag de validare de 50%. Prima reacție după ce Ponta și Antonescu au anunțat comasarea referendumului cu europarlamentarele vine de la EBA.

2. Baroul Bucureștia decis astăzi să îl excludă din avocatură pe Adrian Năstase. Decanul baroului, avocatul Ilie Iordăchescu, a susținut că Baroul a fost nevoit să ia această decizie pe considerentul că este lezată profesia de avocat.

3. Gabi Firea revine asupra deciziei de a demisiona, spunând că va lăsa la o parte orgoliul, în ciuda „umilințelor” primite, declarația fiind făcută în contextul în care premierul Victor Ponta a anunțat că nu-i va aproba demisia. „Am făcut acest gest ca să provoc o reacție”.

4. Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo este deținătorul Balonului de aur. Fotbalistul a plâns după ce a primit trofeul la gala FIFA de la Zurich, el declarându-se extrem de emoționat, informează fifa.com. Ronaldo a urcat pe scenă împreună cu fiul său.

5.  Ziua se încheie cu o veste tristă. Unul dintre cei mai mari actori români a murit. Mihai (Mișu) Fotino, actor al Teatrului Național București (TNB), a încetat din viață după o lungă suferință, la vârsta de 83 de ani. Actorul era internat de aproape o săptămână la Spitalul Elias.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO