TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de luni, 5 mai

Publicat: 05 05. 2014, 22:50
Actualizat: 09 09. 2019, 07:16

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Noua revoluție sexuală a independenților Pericle și Peter. Spre deosebire de jucătorii „mari” de la europarlamentare, care vorbesc în șabloane și generalități lăsând mașinăria de partid să le dea mandatul de Bruxelles, jucătorii mici, independenții, sunt mult mai aplicați.l. De pildă, Pericle Iulian Capsali, candidatul-tată a nouă copii, și Peter Costea, un român din Texas, își propun ca, în această lună, să-i cheme pe români la o adevărată luptă „împotriva acestei revoluții sexuale care a cuprins lumea”.

2. Ajuns în Mehedinți după ce apa s-a retras din sate, premierul Victor Ponta a inspectat zonele inundate fără barcă, în cizme de cauciuc. Cinci minute i-au fost suficiente la Gvardinița pentru a-și trage concluziile: „Rigolele astea-s bătaie de joc. Cine a făcut drumul județean, dacă a încălcat legea, la pușcărie!”. Și pentru a împărți sarcini: „Liviu, rămâi aicea, da? Eu tre’ să merg la București să fac rost de bani”.

3. Dosarul în care Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, a fost trimis în judecată alături de fiul său, Vlad Cosma, conține elemente surprinzătoare. REȚEAUA COSMA. Trei metode de colectat mită pentru contracte publice. PLUS Ce conține un „contract de șpagă”.

4. Ploile vor pune din nou stăpânire pe România, la sfârșitul săptămânii. Anunțul vine de la Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a vorbit în timpul emisiunii Gândul LIVE despre fenomenele meteorologice înregistrate în această perioadă în București și în alte zone din țară. Cum va fi vremea în următoarele zile.

5. Premierul Victor Ponta reclamă existența unui conflict constituțional de natură juridică între Guvern și Președintele României și le cere judecătorilor să-l împiedice pe Traian Băsescu să mai susțină activ PMP în campanie.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO