TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de marți, 6 mai

Publicat: 06 05. 2014, 21:33
Actualizat: 29 07. 2014, 23:24

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Invitatul azi la o ediție specială a Gândul LIVE, președintele Traian Băsescu a acceptat provocarea lansată de gândul, de a participa alături de premierul Ponta la o dezbatere televizată. Șeful statului a pus o singură condiție: emisiunea să dureze două ore. „Cu multă plăcere, ar fi necesară românilor o astfel de dezbatere, eu și Victor Ponta. Un președinte care a dus țara prin criză, și un premier care ar duce”.

2. Traian Băsescu a vorbit, marți, la Gândul LIVE, despre candidatura la prezidențiale a Elenei Udrea, pe care ar vota-o dacă ar încerca să obțină cea mai înaltă funcție în stat: „Are calități Elena Udrea, e un om cinstit, nu știu să fi luat bani, știu că a venit cu o stare materială foarte bună, a venit cu Mercedes, casă și terenuri spre deosebire care au venit cu un singur costum în politică și acum au vile peste tot”, a spus șeful statului, care a lăudat săritura cu parașuta a membrei PMP și i-a adresat, în acest context, o provocare primului-ministru: „L-aș comenta și pe Victor Ponta dacă ar sări cu parașuta. Sunt convins că ar putea să facă lucrul acesta în campanie. Dacă e om curajos, sare cu parașuta, iar eu comentez în direct saltul lui cu parașuta”.

3. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a mărturisit, din postura de acționar majoritar la Măr SRL, că „i-a trântit în nas” telefonul contabilului firmei sale atunci când l-a informat cât are de plată ca impozit pe profit, într-un trimestru.

4. „Peste 30” de insurgenți proruși și patru militari ucraineni au fost uciși în confruntări armate recente în zona orașului Slaviansk, în estul Ucrainei, a anunțat marți ministrul de Interne Arsen Avakov.

5. Președintele Curții Constituționale a anunțat astăzi că CCR a decis că principiul legii penale mai favorabile va fi aplicat prin metoda globală. Asta înseamnă că într-o sentință judecătorii vor utiliza fie vechiul Cod Penal fie noul Cod Penal fără a avea posibilitatea de a amesteca prevederi din cele două legi.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO