TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 2 mai

Publicat: 03 05. 2014, 23:18
Actualizat: 09 08. 2014, 13:55

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Situația devine tot mai tensionată în Ucraina. Astăzi, militarii ucraineni au lansat „un atac de anvergură” și „au ocupat” orașul Bilbasivka, în cea mai semnificativă acțiune întreprinsă până acum de Kiev asupra milițiilor proruse care au preluat controlul asupra mai multor zone din estul Ucrainei. Violențe au avut loc și în Odesa, unde trei persoane și-au pierdut viața. În acest context, președintele american Barak Obama a declarat că Rusia riscă sancțiuni suplimentare dacă va continua să destabilizeze situația din Ucraina.

2. Într-un interviu-eveniment acordat gândul de istoricul Lucian Boia, acesta vorbește despre scenariul în care România ar fi optat pentru monarhie imediat după Revoluția, despre politica externă și despre cele mai mari defecte ale românilor. 

3. Un copil de 14 ani și-a pierdut viața, vineri, după ce a fost înjunghiat în stern, în zona industrială a municipiului Bistrița. Primul adolescent este un adolescent de 14 ani.

4. Președintele Traian Băsescu a câștigat vineri, la Tribunalul București, procesul în care Dan Voiculescu l-a dat în judecată pentru declarația făcută de șeful statului în iulie 2012, în plenul Parlamentului, potrivit căreia Voiculescu ar fi afirmat că trebuie controlată justiția.

5. Alertă astăzi pe Aeroportul Otopeni. Pilotul unei aeronave a cerut permisiunea să aterizeze de urgență pe aeroportul Otopeni din cauza unei urgențe medicale a unui pasajer.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO