TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 25 aprilie

Publicat: 25 04. 2014, 21:05

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Cinci medici au fost reținuți de procurori, vineri, în urma audierilor făcute la Poliția Capitalei, în dosarul operațiilor estetice pentru care se cerea mită între 450 și 3.400 de euro.

2. Finanțarea construcției autostrăzii Comarnic-Brașov și modul în care a fost selectat câștigătorul licitației sunt puse sub semnul întrebării în raportul de țară realizat de FMI pentru România. Din document reiese că autostrada nu are deocamdată finanțarea garantată și că posibilul sprijin financiar din partea BEI și BERD pentru construcția autostrăzii ar putea fi nesigur dacă selecția câștigătorului concesiunii nu se face cu respectarea prevederilor și practicilor europene. AUTOSTRĂZILE DE HÂRTIE ale lui Ponta. Pe ce bani se bazează în realitate guvernul pentru finanțarea Comarnic-Brașov.

3. Primarii localităților teleormănene inundate în ultimele zile spun că nici hărțile de hazard și de risc la inundații făcute de „Apele Române” și nici avertizările primite de la autorități „ori de câte ori bate vântul” nu le servesc la nimic și reclamă lucrări, pe bani publici, la diguri începute, dar abandonate. Cum au folosit primarii din Teleorman la inundații HĂRȚILE DE RISC de 50 de milioane de euro. „Cu ce mă ajută hărțile, niște hârtii?””

4. Șapte observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa dați dispăruți în estul Ucrainei au fost capturați de separatiști proruși la Slaviansk, anunță Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP.  În același timp, Moscova a transmis Kievului că cere încetarea de urgență a „operațiunii antiteroriste” împotriva separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

5. Liberalul Antonescu promite că dacă va ajunge la Palatul Cotroceni va încerca să schimbe un paragraf din Tratatul Uniunii Monetare, semnat de președintele Băsescu, prin care, potrivit liberalului, România ar trebui să renunțe la cota unică și la fiscalitatea redusă. Prezidențiabilul Antonescu vrea să modifice un acord semnat de președintele Băsescu. „Asta trebuie făcut, indiferent cine ajunge președinte”

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO