Toți pasagerii și membrii echipajului unui avion care a luat foc în Okinawa se află în siguranță

Publicat: 15 02. 2012, 10:13
Actualizat: 30 03. 2012, 19:05
Toți cei 165 de pasageri și membri ai echipajului avionului care a luat foc luni după aterizarea în Okinawa se află în siguranță, relatează Reuters.

Toți cei 165 de pasageri și membri ai echipajului unui avion care a luat foc luni după aterizarea în Okinawa se află în siguranță, relatează Reuters.

"Toți sunt în siguranță. La bordul avionului nu se mai află nimeni acum", a declarat un reprezentant al serviciilor de pompieri, iar postul național de televiziune NHK a anunțat că toți cei 157 de pasageri și opt membri ai echipajului se află în afara pericolului.

Epava carbonizată a avionului se află în continuare pe pista aeroportului, după stingerea incendiului.

Surse oficiale au declarat că, după ce avionul Boeing 737-800 ajunsese la poarta de debarcare a pasagerilor, după un zbor de la Taipei, motorul din stânga a explodat și a luat foc.

"Totul s-a desfășurat conform procedurilor normale. Nu s-a întâmplat nimic anormal în timpul zborului", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei China Airlines, Johnson Sun, adăugând că nu există nici un indiciu privind un atac asupra avionului.

Compania aeriană a adăugat că aparatul trecuse recent printr-un control de întreținere programat.

China Airlines a înregistrat patru accidente mortale în ultimii 13 ani, inclusiv prăbușirea unui avion în orașul japonez Nagoya, în 1994, soldată cu moartea a 264 de persoane.

Okinawa este o destinație de vacanță tot mai populară, frecventată de mulți turiști din alte zone ale Asiei, mai ales în ultimii ani, după eliminarea restricțiilor de acordare a vizelor. (Mediafax)