„Trafaletul” Patriarhului Daniel a ajuns în presa internațională

Publicat: 17 06. 2014, 19:05
Actualizat: 21 03. 2019, 05:01

Patriarhul Daniel este ironizat pentru folosirea unui trafalet îmbibat în untdelemen pe care l-a folosit pentru slujba de binecuvântare a noilor studiouri ale Radioului și Televiziunii TRINITAS, scrie BBC.

„Patriarhul Daniel a folosit o tehnică de binecuvântare neobișnuită”, notează jurnaliștii britanici, citând presa românească.

Foto: captură BBC

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a sfințit și inaugurat, săptămâna trecută, de Sărbătoarea Sfintei Treimi, noile studiouri ale Radioului și Televiziunii TRINITAS din incinta Centrului Social-cultural Iustin Patriarhul.

În imaginile postate de agenția de presă a Patriarhiei, pare că Preafericitul Părinte Daniel sfințește noul sediu TRINITAS folosind un trafalet.

Reprezentanții Patriarhiei Române au explicat însă, că obiectul nu este un trafalet, dar și că acesta se folosește frecvent pentru a sfinți încăperi înalte.

„Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neinițiați, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfințire și ce se folosește la slujba de sfințire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt și încăperi mai înalte și care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfințit pereții încăperii respective”, a declarat Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române la EuropaFM.