TRAFIC AGLOMERAT pe DN 1. Coloanele de mașini se întind pe o distanță de peste zece kilometri, pe Valea Prahovei

Publicat: 29 12. 2012, 16:40
Actualizat: 26 06. 2013, 16:30

Coloanele de mașini se întind pe o distanță de peste zece kilometri pe DN 1, pe Valea Prahovei, mii de turiști îndreptându-se către stațiuni, sâmbătă după-amiază, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform datelor furnizate de Poliția Prahova, DN 1 este foarte aglomerat, sâmbătă după-amiază, pe sensul București – Brașov, unde pe două tronsoane de drum s-au format coloane de mașini care se întind pe o distanță de peste zece kilometri.

Astfel, către Brașov autovehiculele circulă în coloană între Câmpina și Comarnic, dar și de la Sinaia către Azuga, tronson pe care coloana de mașini se întinde pe o distanță de aproximativ 10 – 12 kilometri. Pe cele două tronsoane autovehiculele circulă bară la bară, cu viteză care nu depășește 30 – 40 de kilometri la oră.

Pe sensul de mers Brașov – București DN 1 este aglomerat în zona stațiunii Bușteni, unde șoferii sunt nevoiți să oprească des pentru a da prioritate de trecere pietonilor pe trecerile special amenajate în stațiune.

Mai multe echipaje ale Poliției rutiere se află în trafic, iar polițiștii le recomandă șoferilor care se îndreaptă către stațiunile montane să aleagă ca rută alternativă drumul național 1 A Ploiești -Vălenii de Munte – Cheia -Săcele -Brașov.