Trafic de coșmar pe Valea Prahovei. Rutele ocolitoare recomandate de Poliție

Publicat: 01 06. 2017, 11:47
Actualizat: 26 03. 2019, 22:51

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, joi dimineață, din cauza numărului mare de mașini care se îndreaptă către stațiunile montane de pe Valea Prahovei, se circulă în coloană, bară la bară, pe DN1, între Comarnic și Bușteni, pe sensul de mers către Brașov.

Pentru evitarea aglomerației, șoferii care doresc să plece din Capitală către munte sunt sfătuiți să utilizeze rute alternative: București – Târgoviște – Sinaia și București – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Aproape 9.000 de polițiști, cu 4.000 de autospeciale, vor acționa pe șosele, pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii.

De asemenea, în fiecare zi, aproape 2.000 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Ei vor avea în dotare 421 aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație, respectiv dispozitivele True Cam.

În acțiuni, polițiștii vor fi sprijiniți de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație.

Totodată, polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în medie/zi, pe 252 de trenuri de călători, în 266 stații și triaje de cale ferată, în 14 aerogări și 21 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Cinci de trenuri de marfă vor fi însoțite, pe durata deplasării, de către polițiști.