Trafic ilegal de implanturi dentare, cu un microbuz de călători, la granița de est

Publicat: 19 02. 2014, 20:30
Actualizat: 13 02. 2016, 18:11

Un șofer de microbuz din Republica Moldova, care făcea curse regulate de călători între Chișinău și București, a fost prins de polițiștii de frontieră vasluieni cu 20 de cutii cu implanturi dentare, în valoare de 13.500 de lei, pe care le introdusese ilegal în România, prin Vama Albița.

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui, cele 20 de cutii cu implanturi dentare au fost descoperite ascunse sub scaunele din spate ale microbuzului condus de tânărul de 28 de ani, din Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mijlocul de transport persoane, care efectuate curse regulate între Chișinău și București, a fost oprit în trafic la intrarea în municipiul Huși, la câțiva kilometri de Vama Albița.

„Conducătorul microbuzului nu deținea documente legale asupra acelor implanturi dentare și a negat că ar fi știut ce conțin respectivele cutii. Bărbatul a afirmat că preluase coletele de la cineva din Chișinău și urma să le predea altei persoane în București”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Nelu Zaharia.

Polițiștii de frontieră au indisponibilizat cele 20 de cutii cu implanturi, în valoare de 13.500 de lei, și l-au amendat cu 6.000 de lei pe șoferul microbuzului.