Traficanți de droguri ROMÂNI, prinși cu cinci kilograme de METAMFETAMINĂ în CAMBODGIA. Riscă zeci de ani de închisoare

Publicat: 11 02. 2019, 14:08

Doi români și trei nigerieni au fost arestați în Cambogia, pentru trafic de droguri. Narcis-Manuel Olaru a fost prins cu cinci kilograme de metamfetamină în aeroportul tranzitat de turiști, din apropierea templelor de la Angkor Wat. În momentul în care Olaru a fost prins, el le-a povestit polițiștilor despre cei patru complici ai săi, printre care și românul Lixandru Vasile Nicolae. Potrivit poliției din Cambodgia, drogurile proveneau din Laos și urmau să fie vândute în Noua Zeelandă, unde traficanții ar fi putut obține 50.000 de dolari pe un kilogram. 

Responsabilul pentru lupta antidrog din Cambodgia, Mok Chito a declarat că a fost informat despre încercarea unor traficanți să transporte 5 kilograme de droguri cu avionul. El a adăugat că infractorii au fost prinși în urma unei anchete care a durat o lună și a avut sprijinul autorităților japoneze. „Prinderea celor cinci, relevă existența unei întregi bande de traficanți în Cambodgia”, susține Chito.

Cei cinci traficanți au fost trimiși la departamentul care se ocupă cu imigranții și așteaptă procedura judiciară. Cel mai probabil românii și nigerienii vor primi o pedeapsă de zeci de ani de închisoare.

„Nu uitați că acești oameni sunt criminali puri, care distribuie pe piață unul dintre cele mai periculoase droguri. Pot otrăvi copiii, adolescenții, adulții, străinii, și toate acestea pentru îmbogățirea lor”, transmite poliția din Cambodgia. Îi așteaptă o viață grea pe cei cinci traficanți, pentru ca penitenciarele din Cambodgia au condiții extrem de precare, scrie Cambodgemag.

Foto: Poliția Națională din Cambodgia