Traficul rutier pe Transfăgărășan a fost închis până în vara anului următor

Publicat: 15 02. 2012, 11:00
Actualizat: 20 05. 2012, 10:26
Traficul rutier pe Transfăgărășan a fost închis, începând de luni, din cauza condițiilor meteorologice care pot periclita siguranța circulației - printre care căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri - interdicția urmând să fie menținută până în 30 iunie 2008.

Traficul rutier pe Transfăgărășan a fost închis, începând de luni, din cauza condițiilor meteorologice care pot periclita siguranța circulației – printre care căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri – interdicția urmând să fie menținută până în 30 iunie 2008.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din 22 octombrie a fost închis traficul rutier pe DN7C (Transfăgărășan), între kilometrii 104 (Piscul Negru) și 130+800 metri (Cabana Bâlea Cascadă).

Sectorul de drum închis este semnalizat corespunzător, iar conducătorilor auto li se recomandă să respecte semnificația indicatoarelor existente atât la kilometrul 104, cât și la kilometrul 130+800 metri.

Cu o zi în urmă, șeful Serviciului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, avertiza că riscul producerii de avalanșe a devenit maxim și a recomandat turiștilor să evite deplasările pe Transfăgărășan. Totodată, el a cerut salvamontiștilor să se retragă din zona de risc pentru a nu rămâne izolați în cazul producerii unor avalanșe.

Mai mult pe www.mediafax.ro