Tragedie cumplită în Maramureș. Un copil de patru ani, ucis de câinele familiei

Publicat: 22 08. 2017, 10:05

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul și-a adus câinele în țară fără să anunțe Poliția și asociația chinologică.

„Luni după-amiază, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că un copil de 4 ani și jumătate a fost mușcat de un câine din rasa pitbull. Copilul se afla în curte și a fost atacat de câine și mușcat în zona gâtului și a decedat, cadavrul fiind transportat la IML în vederea necropsiei. Câinele a fost adus în țară de unchiul copilului în luna iulie și nu era declarat la asociația chinologică și nici la Poliție. În cauză s-a deschis dosar penal pe numele unchiului copilului pentru ucidere din culpă, neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unor persoane și introducerea în țară a raselor de câini de luptă și atac”, a spus Meteș.

Potrivit acesteia, copilul era în grija bunicilor, întrucât mama acestuia era plecată la muncă în străinătate, iar tatăl nu se afla acasă în momentul incidentului.