Tragedie de la o scânteie. Șase persoane, între care trei copii, au murit carbonizate

Publicat: 10 04. 2015, 08:51

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că, în noaptea de joi spre vineri, ISU Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit improvizată din municipiul Satu Mare, iar pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD.

„La sosirea echipajelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum, întreaga locuință, construită în cea mai mare parte din material lemons, fiind cuprinsă de flăcări. Din nefericire, s-au găsit un număr de șapte victime, dintre care șase carbonizate, respectiv, trei adulți și trei copii, a șaptea persoană, o femeie, care suferea arsuri de gradul doi la față și la mâna dreaptă, după acordarea primului ajutor medical, a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare”, a spus Ulici.

Potrivit acestuia, în urma incendiului au ars o mare parte a locuinței improvizate, piese de mobilier și aparatură electronică.

„Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jar sau scânteie, căzute pe materialele combustibile, textile, aflate în imediata apropiere a unui mijloc de încălzire improvizat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.