Tragedie la Penitenciarul Târgu-Jiu: Un deținut, condamnat pentru viol, s-a spânzurat, chiar în ziua în care cererea de eliberare condiționată i-a fost amânată

Publicat: 26 06. 2019, 16:19

Un deținut a fost găsit spânzurat, miercuri, într-o celulă a Penitenciarului Târgu-Jiu. La fața locului au intervenit reprezentanți ai Poliției și ai Ambulanței.

„Avem o sesizare cu privire la faptul că, la Penitenciarul Târgu-Jiu, s-ar fi spânzurat o persoană care era încercerată. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, vor efectua cercetarea la fața locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a declarat, corespondentului Mediafax, Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Manevrele de resuscitare efectuate de medicii de pe Ambulanță nu au avut rezultat. „S-au efectuat manevre de resucitare și nu a răspuns. În final s-a declarat decesul”, a spus, pentru Mediafax, Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, deținutul care s-ar fi sinucis este Dumitru Rostogolea, fost șef al unui ONG anticorupție din județul Gorj, condamnat la 5 ani de închisoare pentru viol. Aceleași surse au precizat că incidentul a avut loc la scurt timp după ce instanța i-a refuzat bărbatului cererea de eliberare condiționată, fiind stabilit un alt termen pentru rediscutarea solicitării, în luna octombrie.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.