TRAGIC. Tânăr din Suceava, fost campion la karate în Danemarca, a murit tragic! A intrat cu motocicleta într-o basculantă – FOTO

Publicat: 24 06. 2020, 16:21
Actualizat: 24 06. 2020, 17:11

Un tânăr din Suceava, fost campion al Danemarcei la karate, și-a pierdut viața într-un tragic accident auto care a avut loc în localitatea Miroslovești.

Simion Zafiu, în vârstă de 31 de ani, originar din Fundu Moldovei, a murit în cursul zilei de marți, 23 iunie, într-un tragic accident auto, relatează Monitorul de Suceava.

Fostul campion la karate al Danemarcei în urmă cu 6 ani ar fi intrat pe contrasens și ar fi avut impact cu o basculantă care circula pe sensul de mers regulamentar. Se pare că impactul a fost atât de violent încât tânărul a murit pe loc.

Primarul din Fundu Moldovei a confirmat că persoana decedată este Simion Zafiu și a precizat că acesta era o persoană liniștită și a petrecut destul de mult timp în străinătate.

„Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal sub astfel comiterii infracțiunii de ucidere din culpă iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Destin tragic – Fostul campion a murit la doar 31 de ani

În urmă cu 6 ani, Simion Zafiu a devenit campionul regiunii Copenhaga la karate Goju-You și ulterior a obținut locul 1 pe țară. Însă, ceea ce i-a surprins pe cei din acest sport este faptul că acesta a reușit performanțe remarcabile după doar câteva luni de antrenament în stilul artelor marțiale.

Simion Zafiu a intrat în lumea artelor marţiale în 2012, când s-a înscris la Clubul He Pai din Suceava, sub îndrumarea instructorului Ovidiu Zegrea. În vara aceluiași an a plecat în Danemarca la studii şi a încercat să continue antrenamentele, numai că în Copenhaga nu a găsit nici un club unde să fie practicat stilul qwan ki do. Suceveanul a fost nevoit să se reprofileze şi s-a înscris la clubul de karate Goju-Ryu „København Karate Klub”.

„Momentan, sunt singurul străin, restul colegilor fiind danezi. Antrenamentele sunt în limba daneză, bineînțeles, cu anumite comenzi și denumiri legate de tehnica folosită în cadrul antrenamentelor în limba japoneză. Acum am venit în România pentru o săptămână și jumătate, unde voi participa ca reprezentant al Danemarcei la seminarul național de karate Gashuku”, declara Simion Zafiu, pentru sursa citată, în urmă cu câțiva ani.