Traian Băsescu amenință cu o carte de memorii

Publicat: 21 07. 2015, 11:34
Actualizat: 03 08. 2015, 21:31

This browser does not support the video element.

„Am să vă dau eu să citiți cartea despre mine, atunci când o să o termin, și atunci veți afla adevărul. În scris și vorbit fac tot atâtea greșeli de limba română câte faceți și dvs. În liceu am avut profesori de gramatică excepționali, știu cum se despart cuvintele, știu cum se scrie m-am”, a spus fostul președinte duminică seară, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

În emisiunea difuzată de B1 TV, Traian Băsescu a intervenit în direct, după ce, în platou, ziaristul Mihai Tatulici își prezentase o carte „ruptă din realitate”, dar cu personaje fictive. Cartea lui Tatulici, Distrugătorul Speranșa, pornește de la o serie de zvonuri și informații neconfirmate, o realitate literaturizată în care cititorii pot identifica cu ușurință personajele principale drept Tarian Băsescu, Elena Udrea sau Adriana Săftoiu. Băsescu a vrut să clarifice „informația” din cartea lui Tatulici potrivit căreia ar fi făcut o înțelegere la începutul mandatului cu Ion Iliescu.  

„Nu există om politic care să îmi poată imputa că în cei 20 de ani de politică, dintre care 10 președinte, care să poată spune că am avut o înțelegere secretă cu vreun partid sau om politic. Toate înțelegerile pe care le-am făcut le-am făcut publice”, a declarat Băsescu.