Traian Băsescu, audiat la ICCJ: ”Să acuzi un fost președinte de așa ceva e jignitor”

Publicat: 05 10. 2016, 11:09

„Deschideri au fost multe. La acesta cu Șerb a cerut procurorul general Nițu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat din nou închidere și domnul Serb a atacat NUP-ul dat de procurori. Mai este dosarul Mihăileanu care a fost redeschis deși fusese închis de aceeași instituție. Cred că domnul Nițu a făcut un abuz, dar asta e viața. Mai este cel cu doamna Firea în care nu mi s-a făcut comunicare daca mai sunt inculpat sau nu. Încă un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani, ăsta e cel mai umilitor dosar. Să acuzi un președinte de spălare de bani după ce și-a terminat mandatul este ceva jignitor. Despre dosarul fiicei mele, din câte știu, aceea celebră instigare e absolut jenantă și fabricată de procurorul de caz”, a declarat Traian Băsescu la instanța supremă.

În cadrul ședinței de judecată, atât procurorul de ședință cât și avocatul lui Traian Băsescu au solicitat declinarea cauzei la Judecătoria Sectorului 5, precizând că respectiva instanță este competentă să ia o decizie. Judecătorii urmează să stabilească dacă vor trimite dosarul Judecătoriei Sectorului 5.

„Asta este pasiunea instanțelor din România. Acum trebuie să mă duc la Judecătoria Sectorului 5”, a spus Traian Băsescu după ședința de judecată.